Wat is LinkedIn ads?

LinkedIn is na Whatsapp, Facebook en Youtube de vier na grootste Social Media kanaal binnen Nederland met maar liefst 4,4 miljoen gebruikers. Zo’n 0,5 miljoen Nederlanders maakt dagelijks gebruik van LinkedIn. LinkedIn is een vrij stabiel netwerk waar je weinig afhakers of nieuwe aanmeldingen bij ziet. Mits je doelgroep zich buiten Nederland bevindt dan heb je niks te klagen met maar liefst 500 miljoen wereldwijde gebruikers van LinkedIn.

 

 

Targeting met LinkedIn

LinkedIn wordt voornamelijk gebruikt als online Curriculum Vitae en om te netwerken. Hierdoor is er veel data beschikbaar over de gebruikers en is de data vaak ook beter up-to-date. Via LinkedIn kan je op verschillende manieren targeten (hoofdtypen):

 

Ervaring: functie titel en -omschrijving, seniority en aantal jaren ervaring;

Bedrijf: bedrijfsnaam, industrie en grootte;

Opleiding: scholen/universiteiten, diploma’s en vakgebieden;

Interesses: skills en groepen (waar je lid van bent);

Identiteit: geslacht, leeftijd en locatie.

 

Locatie targeting is verplicht via LinkedIn en daarnaast raadt men aan om op niet meer dan twee van de bovenstaande hoofdtypen te targeten. Anders, zoals we bij Facebook ook hebben besproken, hoe specifieker hoe kleiner je doelgroep wordt. En bij LinkedIn moet je doelgroep een grootte hebben van minstens duizend personen. Via LinkedIn zou je hogere conversies kunnen bereiken dankzij de vele up-to-date beschikbare date van de personen.

Daarnaast is er net als bij Facebook ook de mogelijkheid om te targeten op ‘Audience Expension’ ofwel mensen bereiken die lijken op je doelgroep die je hebt ingesteld. Criteria voor locatie, taal, geslacht en/of leeftijd zal gelijk blijven maar andere specificaties worden ‘uitgebreid’ en dus iets minder specifiek gebruikt.

 

LinkedIn Ads

Sponsored Content: Door middel van foto’s, video’s, artikelen, infographics, PDF bestanden en presentaties in de LinkedIn feed.

Sponsored InMail: Niet beschikbaar in Nederland i.v.m. Nederlandse wetgeving. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van het versturen van berichten direct naar de mailbox van je doelgroep.

Display Ads: Dit zijn visuele ads die worden weergegeven aan je doelgroep. Iedere LinkedIn pagina vertoont er maximaal twee. Meestal worden deze rechts in het scherm van de gebruiker weergegeven.

Tekst Ads: Je doelgroep snel en eenvoudig bereiken met 100 tekens met een korte, pakkende tekst en eventueel een afbeelding. Deze ads verschijnen bovenaan de homepage van de gebruiker en als ‘ads you might be interested in’ rechts in het scherm van de gebruiker.

Dynamic Ads: Wil je dynamische visuele Ads gebruiken dan is deze Ad geschikt. Er is een mogelijkheid om automatisch gegenereerde foto’s weer te geven. Deze verschijnen op dezelfde plek als de Display Ads.

 

Dit zijn de mogelijkheden voor Ads via LinkedIn.

 

LinkedIn ads